Bijzondere urn voor jouw hond vanaf €129.-

Zoek je een urn voor je hond, maar vind je niet wat je zoekt tussen de standaard urnen? Met een handgemaakte hondenurn van daglieverd herinner je jouw trouwe viervoeter op een unieke manier. Laat een portret maken van jouw hond voor op de urn door Theo, of laat ons een urn voor de hond graveren met een tekst, tekening of welk ontwerp dan ook.

Theo & Sandra gaan tot het uiterste om een urn af te leveren welke naar wens is!Linda uit Veenendaal

Bekijk het aanbod
Mini urnen voor hond

Welke opties zijn er voor een urn voor mijn hond?

1. Hondenurn met Pootafdruk, Tennisbal, naam en meer

Een hondenurn met pootafdruk is erg gewild bij de baasjes. Maar ook een tennisbal, of een hartje is mogelijk. Bij daglieverd kies je in de ontwerpmodule voor honden de gravure die jij het mooist vindt. Je kunt zelf de naam en nog een lieve tekst toevoegen. Alles is bij de prijs inbegrepen.

2. Hondenurn met fotoportret

Voor Kenyi, Louis en Reggie hebben wij een persoonlijk portret gemaakt. Hier is het voorbeeld van Kenyi.

Bestel een urn met portret

Stuur jouw foto via whatsapp en vraag naar de mogelijkheden

Originele foto Kenyi
Gravure Kenyi

3. Ontwerp op basis van jouw moodboard

Heb jij op Pinterest en Etsy ideeën gezien die je mooi vindt en wil je deze combineren? Dat doen wij graag! Stuur foto’s van jouw voorbeelden en Theo maakt er een uniek ontwerp van voor jou.

Deel jouw ideeën via whatsapp

Wat kost een honden urn?

daglieverd-hondenurn-poot-sterren-zon-bergen-bossen-product

1. Zelf een gravure samenstellen ( v.a. €129.-)

Onze tattoo artist Gonzalo heeft moderne gravures gemaakt voor hondenurnen. Een mini urn kost €129.-, een medium urn kost €229.- en een grote urn kost €529.-

Bekijk de gravures

2. Een gravure laten maken door Theo (v.a. €229.-)

Stuur jouw foto of idee en laat door Theo een gravure op maat maken. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op. In dit geval kost een mini urn €229.-, een medium urn kost €349.- en een grote urn kost €649.-.

Bekijk hoe het werkt

Hoe wordt mijn urn gemaakt?

In 3 stappen krijg jij de urn voor jouw maatje.

 1. Kies een bestaande gravure of stuur jouw wensen in en laat een gravure door Theo maken.
 2. Theo & Sandra polijsten, graveren en verven de urn met de hand.
 3. Binnen 7 werkdagen is de urn veilig thuisbezorgd
Zo wordt de urn gemaakt (Video)

Welke maat urn heb ik nodig voor mijn hond?

De hoeveelheid as die overblijft verschilt per ras, crematorium en hoe de hond was toen hij gecremeerd werd. Daarom raden wij altijd aan het crematorium te bellen voor de hoeveelheid as.

5 vuistregels die helpen bij het kiezen van de juiste maat urn voor je hond.

 1. Middelgrote honden die ongeveer 10 – 15 kg wegen, krijgen vaak 1 – 1,5 liter as na het cremeren.
 2. Grote honden wegen al snel rond de 40kg. Dit betekent dat wanneer je al het as wilt bewaren, je een grote urn nodig hebt.
 3.  De medium urn wordt het meest gekozen door hondenbaasjes. Deze heeft 1.1 liter inhoud. Wanneer je al het as samen wilt bewaren, is deze maat vaak geschikt voor honden t/m 13 kg. Of je bewaart een gedeelte van de as.
 4. De mini urn is echt gemaakt als aandenken voor jouw hond. Deze heeft namelijk 0.13 liter inhoud. Deze wordt gebruikt als je het as wilt verdelen. Bijvoorbeeld een deel uitstrooien en een deel thuis bewaren.
 5. Het is mogelijk om voor het inslapen van jouw lieverd contact op te nemen. Dan kun je hem of haar gelijk ophalen in de urn die jij hebt uitgekozen.
Zo zien de verschillende urn maten er uit (Video)

Wie zijn Theo & Sandra?

Theo & Sandra zijn de bedenkers en makers van de urnen. Sandra kon geen mooie urn vinden voor haar moeder. Theo is creatief en ging zelf aan de slag. Nu kan iedereen een moderne gepersonaliseerde urn voor thuis maken. Hulp nodig? Ze denken graag met je mee.
Stuur een whatsapp bericht

3x liefde voor honden bij daglieverd

Het troostlied is gemaakt door Anja Lankamp voor haar overleden hondje en biedt troost voor baasjes met een gebroken hart.  Daglieverd heeft deze video samen met hondenbaasjes voor hondenbaasjes gemaakt zodat je schaamteloos je hond kunt missen. Je bent niet alleen.

Daglieverd is in 2018 gestart samen met Silo. In 2019 kwam zoontje Hector er bij.

Onze Silo is een zwerfhondje uit Spanje en lijkt op een mix tussen een pointer en labrador. Hij houdt van racen in het bos en stiekem uit de vuilnisbak eten. Wij zijn erg benieuwd naar jullie verhalen.

Urn voor jouw hond

Voor de meeste baasjes is de hond veel meer dan een huisdier. Een gezinslid, trouwe vriend, vrolijk gezelschap, beschermer, hulp, kortom: een echte maat die onderdeel is van je leven. Wanneer het zover is, wil je jouw trouwe vriend een waardige laatste rustplaats geven. Bij daglieverd maken we van iedere urn iets bijzonders, aan de hand van een door jou aangeleverd of samengesteld ontwerp. Zo maak je met een honden-urn met foto en tekst een gedenkstuk die je herinnert aan je leven met jouw hond.

Hondenurn (laten) ontwerpen

Bij daglieverd bieden we twee mogelijkheden voor het ontwerp van je hondenurn. Met beide manieren zorg je voor een persoonlijk en uniek gedenkstuk. Je kunt een eigen ontwerp insturen of gebruik maken van onze online ontwerpmodule. Dat gaat als volgt in z’n werk:

 • Eigen ontwerp insturen: heb je een eigen ontwerp die je herinnert aan de mooie momenten met je hond? Laat deze door ons op een urn graveren, zodat je telkens weer met een glimlach naar de urn voor je hond kijkt. Wanneer je voor je hond een urn bestelt kun je het ontwerp eenvoudig bijvoegen. Na een intakegesprek, waarin je jouw wensen kenbaar kunt maken, zetten we je ontwerp om in een graveerbaar design. Wanneer je het ontwerp hebt goedgekeurd gaan we aan de slag met het graveren van je persoonlijke hondenurn.
 • Samenstellen met ontwerptool: wanneer je met een urn je hond wilt gedenken, kun je ook gebruik maken van onze online ontwerpmodule. Hierin kun je zelf een mooie tekst invoeren, de naam van je huisdier en bijvoorbeeld de tijd dat de hond in je leven is geweest (‘2002 – 2022’). Met een afbeelding uit onze collectie maak je de hondenurn extra persoonlijk.

De urnen van daglieverd

Onze urnen zijn gemaakt van van hoge kwaliteit natuursteen. Bij het bestellen kun je kiezen tussen de kleuren antraciet en groen. Daarnaast heb je keuze uit drie afmetingen, namelijk Mini, Medium en Groot. Welke grootte je kiest kun je bepalen aan de hand van de grootte van je trouwe vriend, maar ook de hoeveelheid as die je wilt bewaren. Sommige baasjes kiezen ervoor om een deel van de as uit te strooien op een plek waar de hond graag kwam, bijvoorbeeld in het bos of in de duinen. Dit zijn de afmetingen en inhouden van onze verschillende honden-urnen:

 • Mini: met 8 x 8 x 10 cm en een inhoud van 0,13 liter de meest compacte optie.
 • Medium: onze middelgrote optie heeft een inhoud van 1,1 liter en meet 13 x 13 x 18 cm.
 • Groot: de grootste hondenurn die je bij ons kunt bestellen is 18 x 18 x 26 cm en heeft een inhoud van 3,9 liter.

Weet je niet zeker in welke urn je hond de fijnste rustplaats vindt, neem dan gerust contact op met daglieverd. Theo en Sandra helpen je graag met persoonlijk advies.

Inspiratie

Ben je nog op zoek naar de mooiste manier om met een urn je hond te gedenken, scroll dan voor inspiratie naar boven op deze pagina. We vertellen over de verschillende mogelijkheden en ideeën voor het laten graveren van de urn voor je hond. Zo kiezen veel baasjes ervoor de honden-urn met naam te combineren met een gegraveerd fotoportret. Gebruik je onze ontwerptool, dan kun je kiezen uit diverse afbeeldingen. Op urnen voor honden zijn pootafdrukken en hartjes veelgekozen afbeeldingen, maar ook een tennisbal of ander speelgoed kan een mooie manier zijn om van de urn een uniek gedenkstuk te maken. Ga je voor een eigen ontwerp dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. We hebben al veel prachtige ideeën werkelijkheid mogen maken zoals albumhoezen, zelfgemaakte tekeningen en zelfgeschreven teksten.

Bestel een urn voor je hond

Nadat je jouw ontwerp hebt ingestuurd kun je direct de urn voor je hond online bestellen. Gebruik je onze ontwerpmodule voor het ontwerp, dan gaan we direct aan de slag zodra we je bestelling binnen hebben. Wanneer je een eigen ontwerp instuurt, die wij omzetten naar een graveerbare lijntekening, gaan we aan de slag na het afronden van het ontwerpproces. Vervolgens zorgen we dat de urn voor je hond binnen 7 dagen zorgvuldig en veilig verpakt bij je thuis wordt bezorgd. Voor al je vragen en wensen zijn we 24/7 bereikbaar via de website-chat en Whatsapp. We doen er bij daglieverd alles aan om een urn te maken waarin jouw hond een waardige laatste rustplaats vindt.